OVOK Wandeling Maart

februari 4, 2023

zaterdag 4 MAART 2023 – 14.00 uur
BRUSSEL

Ontmoetingswandeling voor ouders die een kind verloren hebben.
Deze keer trekken we naar Brussel en ontdekken er de gemeente Elsene.

We starten bij het vroegere NIR-gebouw op het Flageyplein en wandelen langs de vijvers van Elsene en de abdij van Ter Kameren tot in het Ter Kamerenbos.

Verzamelen: 14 uur aan de ingang van het Flagey-gebouw (Heilig Kruisplein te Elsene)

Wandeling: +/- 6,5 km over gemakkelijke paden

Contact: Ingrid Verhaegen 0474 24 46 67  of via mail op activiteit@ovok.be
Inschrijving: via https://forms.office.com/r/HhqjjYejW4

 

Na de wandeling kan ’s avonds om 20u15 de opvoering van het Stabat Mater, op.58 van Antonín Dvořák door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor, bijgewoond worden in Studio 4 van het Flagey gebouw. Zelf tickets te bestellen (zie hieronder)

Het Stabat Mater is al eeuwen lang een bijzondere inspiratiebron: de haarfijn geschilderde emoties van Maria bij haar stervende zoon – een moeder bij het lijden van haar kind – zijn dan ook van alle tijden. Heel wat componisten putten er inspiratie uit voor intense en pakkende muziek.

De versie van Antonín Dvorák is zonder twijfel de meest ontroerende: het stuk is zo aangrijpend dat het zelfs uitvoerders vaak tot tranen toe raakt. Achter de intense partituur schuilt jammer genoeg een bijzonder groot en persoonlijk drama: bij de dood van zijn jongste dochter in 1875 verwerkt Dvorák zijn verlies door aan dit Stabat Mater te beginnen.

Een jaar later wordt het gezin opnieuw getroffen, onverbiddelijk en hard: op enkele maanden tijd sterven dochter Ruzena en zoon Otakar. Dvorák en zijn vrouw blijven verslagen en kinderloos achter, en de componist stort zich weer volledig op zijn Stabat Mater. Zijn enige uitweg om dit immense drama te overleven wordt een tijdloos werk dat niet alleen de rouw een plaats geeft, maar ook hoopvol op een troostende noot eindigt.

Uitvoerders:

Brussels Philharmonic
Vlaams Radiokoor
Octopus Symfonisch Koor
Ilse Eerens, sopraan
NN, alt
Fabio Trümpy, tenor
Andrew Foster-Williams, bas
Kazushi Ono, dirigent

Tickets voor deze voorstelling zijn rechtstreeks te bestellen op www.flagey.be

of via volgende link

Dvorák : Stabat Mater | Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor, Octopus Symfonisch Koor | Flagey