Workshop ‘Rouwen in verbinding’

mei 25, 2022

WORKSHOP: Rouwen in verbinding, hoe doe je dat?
zaterdag 17 september

“Afscheid nemen en rouwen vraagt veel van ons terwijl we meestal niet geleerd hebben hoe we dat kunnen doen. Tijd heelt zogenaamd alle wonden maar rouwdeskundige Uus Knops voegt er aan toe dat rouw pas stilletjes aan overgaat in een zachte berusting als we onze wonde verzorgen. Het helingsproces gebeurt niet vanzelf. 

“Een gebrek aan alfabet om te benoemen wat er speelde….” zo omschrijft David Van Reybrouck dat hij geen woorden kende om over zijn innerlijke wereld te spreken tot hij “verbindende communicatie” tegen kwam.  In deze workshop krijg je de heel concrete handvatten van verbindende communicatie aangereikt. In eerste instantie leer je herkennen en erkennen wat er in je leeft van gevoelens en noden en vervolgens leer je er op een eenvoudige manier uiting aan geven. We doen dat met speciaal daarvoor ontwikkelde ‘gevoelens en behoeftenkaarten’. Je ervaart en leert benoemen wat jij van moment tot moment zelf nodig hebt tijdens je rouwproces zodat de ander in je nabijheid weet hoe hij of zij met je kan omgaan. Zo kun je leren rouwen in verbinding met jezelf én in verbinding met de ander.  “

Praktisch:

datum: zaterdag 17 september 2022

ontvangst vanaf 9 uur en om 9.30 starten we tot 12.30 met een uitloopmogelijk van een kwartier of zo. Tussenin is er een pauze voorzien.

aantal deelnemers: maximum 16 deelnemers

Begeleider:          Hilde Van Gool

Locatie:                Nieuwe Bevelsesteenweg 86 in 2560 Kessel

deelnameprijs:    25 euro/persoon

Meer info: activiteit@ovok.be of telefonisch bij Ingrid 0474/244667

Inschrijven via deze link