We zijn op zoek…

februari 10, 2024

Met OVOK vzw staan we momenteel op een belangrijk kruispunt. Om de ontmoetingsgroepen te ondersteunen, activiteiten te organiseren, het magazine te maken, kortom om er te blijven zijn voor onze lotgenoten (ouders van een overleden kind) hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. Enkel zo kunnen we de verdere werking van OVOK vzw garanderen. Daarom deze warme oproep voor nieuwe vrijwilligers. Indien jij graag je schouders wil zetten onder OVOK, aarzel niet om te reageren.

 

WE ZIJN OP ZOEK …

…naar vrijwilligers die verantwoordelijkheid willen opnemen in onze vzw als penningmeester, secretaris en voorzitter.

Samen met de rest van de stuurploeg zorg je voor de goede werking van de vzw. De exacte functie-omschrijvingen kunnen opgevraagd worden bij onze voorzitter (contactgegevens: zie hieronder). Eens de nieuwe stuurploeg samengesteld is, kan er gesproken worden wie concreet welke taken op zich neemt.

Voel je je aangesproken, aarzel dan niet om contact op te nemen voor eind deze maand.

Voorzitter OVOK vzw: Ingrid Verhaegen: via telefoon op 0474/244667 of via mail op voorzitter@ovok.be

 

WE ZIJN OP ZOEK …

… naar een hoofdredacteur voor ons magazine ’t Vergeet Mij Nietje.

‘t Vergeet-mij-nietje is het driemaandelijkse magazine van OVOK vzw. Het is een veelzijdig tijdschrift dat een extra verbondenheid tussen de lotgenoten van OVOK. Het brengt een mix van informatieve artikels, poëzie, getuigenissen, boekbesprekingen, columns van lotgenoten (mensen die dezelfde pijnlijke ervaring meemaakten), nieuws over de activiteiten van OVOK en nog veel meer.

Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoud van het magazine, het aansturen van de medewerkers (allen vrijwilligers) en de eindredactie.  Samen met je team, houd je in de gaten wat er in de media aan bod komt in verband met het onderwerp rouw en troost, wat er allemaal gepubliceerd wordt (boeken, muziek, televisie, film,…). De inhoud van elk magazine wordt door een freelance lay-outer in een publiceerbare vorm gegoten. De bedoeling is om vier maal per jaar een magazine te publiceren waarin onze lotgenoten nuttige informatie, (h)erkenning en troost kunnen vinden. Als hoofdredacteur neem je de eindverantwoordelijkheid op je.

Ben je geïnteresseerd in de thema’s rouw en troost en ben je graag met taal en beeld in de weer? En wil je mee helpen om 4 keer per jaar het magazine van OVOK vzw bij de abonnees in de bus te laten vallen? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.

Voel je je aangesproken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Vincent Vandommele via telefoon op 0478/764902 of via mail op redactie.vmn@ovok.be.