OVOK links – Persoonlijke initiatieven2021-07-20T08:27:25+00:00

Persoonlijke
initiatieven

In deze categorie worden links gegroepeerd naar websites die ontworpen zijn door lotgenoten om hun overleden kind(eren) in herinnering te brengen. Vaak bevatten deze sites andere informatie, interessante teksten en andere links. Namen van bestaande of nieuwe websites kunnen steeds doorgegeven worden aan een van de personen die je vindt bij de contactadressen of neem contact met ons op via het contactformulier.

Website van Doris Dorné, mama van Benjamin, die een aantal dichtbundels heeft geschreven ten voordele van het Kinderkankerfonds. Ook de opbrengst van haar reeksen troostkaarten (12 kaarten met warme teksten voor moeilijke momenten) gaat integraal naar het Kinderkankerfonds UZ Gent.

Willems gedichtentuin

Maria Quist legde voor haar zoon Willem, die op 17jarige leeftijd om het leven kwam bij een verkeersongeluk, een tuintje aan, met bloemen en een 60tal gedichten.

Sterrenkindjes

Een blog voor ouders, broers, zussen, grootouders en andere familieleden, vrienden, buren, … en iedereen die te maken heeft met een miskraam of het verlies van een baby. Het gaat in deze blog over rouwen, afscheids- en herdenkingsrituelen, symboliek, zingeving, boosheid, spiritualiteit, ongeloof.

Rogier Hulst Foundation

In mei 2012 stapte Roger op 25-jarige leeftijd uit het leven. Zijn moeder Astrid van Vugt startte deze blog om haar emoties kwijt te kunnen en haar ideeën met anderen te delen.

Systems of the Soul

Katrien en haar partner zijn de trotse ouders van het sterrenmeisje Mila. Als coach leert en ervaart zij al jaren hoe ons lichaam, ons hart en onze ziel reageert en omgaat met de grote shock in ons leven. Download het boek e-book van Mila’s mama.

Brieven aan Tosh

Begin 2022 koos Tosh ervoor om uit het leven te stappen. Mama Anett schrijft regelmatig een brief aan haar zoon. Persoonlijke brieven vol gemis, liefde en zoekend naar troost. Je kan ze lezen op haar Facebook-pagina.