OVOK acti – Verhalen2021-07-14T12:50:25+00:00

Verhalen

Een aantal getuigenissen van lotgenoten over verlies, rouw, troost en verder stappen.

Joff

Hallo, ik ben An, gehuwd met Bart en moeke van Eva, Fien en Joff. Ondertussen ben ik ook omaatje geworden van Nina en Lisette en er zijn nog twee wondertjes op komst.

Mijn verhaal begint 23 jaar geleden. Nu ik het neerschrijf lijkt het al zo lang geleden, maar in mijn hoofd, lichaam en hart lijkt het als de dag van gisteren. Ooit dacht ik: ‘ik moet zeker alles neerpennen om niet te vergeten’, maar je vergeet nooit hoe het is […]

Lieselotte

Wat je denkt dat je nooit zal overkomen, wat wij allemaal dachten dat ons nooit ging overkomen, dat is mij, dat is ons overkomen. Mijn dochter Lieselotte is overleden op haar dertigste door een longembolie.

Lieselotte was in de fleur van haar leven. Ze was de fiere mama van Leon, die toen 4 jaar was, en was net geslaagd voor het 1ste trimester van haar opleiding verpleegkunde. Enthousiast vertrok ze met haar partner en zoon voor een weekendje Center Parcs in […]

Sophie

Sophie Daems geboren op 5 februari 1986 en overleden op 22 april 2010. Op 22 april 2010 overleed ons enig kind Sophie in een auto-ongeluk, ze was pas 24 jaar.

LEERGIERIG
Sophie studeerde vijf jaar in Leuven en was dus al een hele tijd vaak alleen tijdens de weekends thuis. Ook verbleef ze op haar 18de een jaar in Frankrijk. Maar altijd waren er de telefoontjes, de brieven, de mailtjes en smsjes en later het skypen. Nu is er niets […]

Tom & Kathelijn

Graag wil ik mij kort even voorstellen. Mijn naam is Josiane en ik ben en was mama van Tom en Kathelijn.

GROOT GEZIN
Ik wilde het liefst een groot gezin. Vier kinderen, daar droomde ik van als kind en als dat niet mocht lukken, op zijn minst drie. Maar zwanger worden was niet zo evident. Ik moest intensieve vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan en deze hadden na drie lange jaren eindelijk succes. Ik werd zwanger en de geboorte kon er niet snel […]

Thibo

Op 27 februari 2013 ben ik op 41 weken zwangerschap bevallen van een prachtige zoon Thibo, 53 cm en 3,330 kg. Door de borstvoeding kwam Thibo snel bij en werd een stevige, gezonde en zeer vrolijke baby. Hij groeide snel en het kruipen, rechtstaan en ook het lopen op één jaar hebben we nog mogen meemaken. Hij was zelden ziek, uitgezonderd af en toe een verkoudheid.

WINDPOKKEN
Op drie maanden ging hij naar de crèche waar alles zeer vlot […]