Rouwzorg Vlaanderen

Rouwzorg Vlaanderen vzw is een vrijwilligersorganisatie rond ‘zorg om mensen in rouw’. Centraal staat een blijvende aandacht voor kwaliteit en betrouwbaarheid in het omgaan met mensen in een rouwproces. Vooral actief in het Antwerpse. De vrijwilligers werken vanuit een christelijke inspiratie maar de werking staat open voor iedereen met respect voor elkeen zijn visie. Een website met zeer veel nuttige informatie, boek- en filmbesprekingen, etc.

Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.

Reveil

Vzw Reveil bouwt aan een warmere rouwcultuur voor Vlaanderen. Dit doet de organisatie o.a. door Reveilconcerten op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen, door Reveil Talks van rouwspecialisten en door troostfestivals te organiseren voor steden. Muziek, poëzie, beeld, dans en levensverhalen proberen verbindend te werken.

The Compassionate Friends

Amerikaanse en Britse vereniging voor ouders van een overleden kind.

Association Nationale Jonathan Pierres Vivantes

Een Franse vereniging met praatgroepen over heel Frankrijk voor ouders van een overleden kind. Ook gericht naar broers en zussen.

Stichting Achter de Regenboog

Nederlandse stichting Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. Een website met veel informatie en links naar andere informatieve websites en literatuur. Ook een aparte rubriek voor de kinderen en jongeren zelf.

Cozapo

Cozapo is een lotgenotengroep voor ouders die een gewenste zwangerschap hebben beëindigd omdat prenatale diagnostiek ernstige afwijkingen bij het kind aan het licht bracht.